dimecres, 9 de setembre del 2009

VISC A BARCELONA, VISCA BARCELONA?



Aquests darrers dies està de moda parlar de les prostitutes de Ciutat Vella, dels toxicòmans del Raval, de barris bruts i de centres de prevenció tancats...
Nous cartells amb el lema “Barcelona posa’t guapa” ronden pels pensaments de l’alcalde Hereu i el senyor Clos.
El mateix alcalde que durant una entrevista al programa els Matins de TV3 vol remarcar que Barcelona no és la que veiem aquests dies, sinó també és la Barcelona del congrés de Cardiòlegs celebrat la setmana passada a la ciutat. Uns professionals que van del congrés a l’hotel assignat, sense més temps per donar una volta per les famoses Rambles del centre, i veure aquesta mateixa ciutat que ara entoma la polèmica de la prostitució al carrer i degradació de certs barris cèntrics (i els que no ho són tant, però es clar, no provoquen tants maldecaps..,).
Ens preocupa la reputació de la ciutat vistes enfora, des de la nostra admirada Europa, des del turisme...
Però ens preocupa realment que el nombre de toxicòmans al carrer augmenti dia rere dia? I que cada vegada hi hagi més immigrants il·legals que recorrin a la prostitució per manca de recursos? Potser el problema ve de molt més enllà, potser aquests barris que intentem disfressar amb botigues de disseny i grans hotels de luxe, continuen en un estat de degradació extrema, però mentrestant continuarem presumint d’una ciutat per viure-la!

2 comentaris:

  1. Molt ben dit i extraordinariament ben escrit!

    Als nostres polítics els importa molt més la Barcelona de cara a la galeria que no pas la Barcelona real. Ves que no fagin com a Nova York, que amagaven els toxicomans i les prostitutes. Estic segur que se'ls en fot que la Barcelona degrada augmenti, l'únic que els preocupa és que no es vegi.

    També és cert que en el camp de la prostitució la legislació va néixer coixa ja que no hi ha manera de fer-hi front amb eficàcia. Ja va sent hora que deixem d'amagar el cap sota l'ala i aprenguem a ser valents, com ho van fer els holandesos. Els veïns del Raval asseguren que no els molestaven les prostitutes dels meublés, les de tota la vida que oferien els seus serveis a casa. Amb la immigració irregular, tot això ha canviat.

    Crec que una possible solució seria arreglar el problema des de dins, com molt bé apuntes, millorant les campanyes de prevenció per als drogadictes i oferint-los centres on puguin punxar-se més o menys controlats.

    No sé si has llegit que el centre de toxicomans de Ciutat Vella va ser tancat fa uns mesos per protestes veïnals i, des de llavors, recorren mol més al carrer per alimentar la seva addició.

    Ens agradi o no, és un problema de tots...

    Bravo miratges, una gran estrena!

    ResponElimina
  2. Quanta raó. Vivim en un món que s'ofega en hipocresia i aquest és un gran exemple. Portem setmanes sentint parlar els mitjans sobre la mala imatge que Barcelona ha donat aquest estiu, i que dóna dia rere dia. Però no vist que ningú enfoquès el problema com realment s'ha d'enfocar, fins ara. El problema no és com de bé o malament quedem de cara al turisme o a la resta de països de la Unió. Amagant les putes i l'olor a pixum sota una catífa de butics de marca no s'arregla res, el veritable problema és com ajudem tota aquesta gent perquè puguin portar una vida més digna i així poguem tenir també tots nosaltres una ciutat més digna.

    Estic molt contenta d'haver descobert aquest petit oasi de seny en el món!

    FELICITATS!!

    ResponElimina